12 Φεβρουαρίου, 2010

Θυσίες μεροκαματιάρηδων



Η καλύτερη τακτική σε περιόδους κρίσης είναι "το διαίρει και βασίλευε". Αυτό ακριβώς επιχειρείται αυτή τη στιγμή στις διάφορες κατηγορίες εργαζομένων.
Πρωτεργάτες όλου αυτού του εγχειρήματος οι παντός είδους δημοσιογράφοι.
Η κατάσταση; Αρένα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες στρέφονται εναντίον των αγροτών, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, οι ίδιοι οι δημόσιοι, υπάλληλοι πολλών ταχυτήτων ομολογουμένως, μαλλιοτραβιούνται μεταξύ τους. Ο δάσκαλος φωνάζει για τον εφοριακό, ο δημοτικός υπάλληλος για το γιατρό, ο μηχανικός για το δικηγόρο, ο φαρμακοποιός για τον υδραυλικό, ο φούρναρης για τον λιμενεργάτη και τον ταξιτζή και πάει ρολόι.
Η κοινωνία γενικώς που πλέον δεν ευημερεί, όπως τουλάχιστον μας λένε και βιώνουμε,  βλέπει τον εχθρό στο συνάνθρωπό της.
Σε ωραίο κολοκύθι μας έχουν βάλει. Μπράβο τους. Εμπνευσμένο σενάριο με ωραίο καστ ηθοποιών.
Αυτό που δεν μας έχουν εξηγήσει μέχρι τώρα είναι γιατί όλο αυτό το μπάχαλο;
Πως φτάσαμε ως εδώ; Ποιος/οι το δημιούργησαν και πότε; Οι αλληλοκατηγορίες και η ατιμωρισία δεν μας ικανοποιεί.
Ας μας εξηγήσουν επιτέλους, γιατί π.χ.τόσες ανισότητες επιδομάτων; Φταίνε οι υπάλληλοι που τα καρπώνονταν και εξακολουθούν να τα καρπώνονται ή οι εκάστοτε δυνατοί υπουργοί που για να είναι αρεστοί, πακέτο με τα δυνατά συνδικάτα, παίρναν τις υπουργικές αποφάσεις;
Φταίνε οι υπάλληλοι-εργάτες που τους δίνουν βορά αυτή τη στιγμή στην κοινωνία που τόσο καιρό δεν βγαίναν να βροντοφωνάξουν ΟΧΙ στα επιδόματα, ΟΧΙ στην αυτοτελή φορολόγηση, ΟΧΙ στο υπάρχον ασφαλιστικό;
Δεν είδαμε ποτέ να βγούνε να βροντοφωνάξουν αυτό το μεγάλο ΟΧΙ, δικαστικοί, βουλευτές και μια σειρά υπαλλήλων που τους συμπαρασύρει το καθεστώς, π.χ. Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Τα περισσότερα αναδρομικά και αυξήσεις από καταβολής κράτους κάθε λίγο και λιγάκι τα παίρνουν δικαστικοί, βουλευτές και παρατρεχάμενοι (Γενικοί Γραμματείς, Ειδικοί Γραμματείς, Διοικητές, κλπ).
Κι όμως με μεγάλη ικανοποίηση μας ανακοίνωσαν ότι ήρθε η μεγάλη στιγμή να κάνουν κι αυτοί την υπέρτατη θυσία. Περικοπές 10%, 800 ευρώ το μήνα περικοπή από τους μισθούς τους. Για να συμπαρασταθούν λέει στο πόπολο και να αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα.
Το 10% περικοπής μισθού κύριοι είναι ένα ποσοστό. Η απλή και ουσιαστική διαφορά είναι ότι άλλο αντίκτυπο έχει στη ζωή το 10%, ακόμη και το πάγωμα του μισθού, αυτού που παίρνει 700, 1000 ή 1500 ευρώ το μήνα και άλλη σ΄αυτού που παίρνει 5.000, 6.000, ή 7.000 ευρώ το μήνα.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε όλοι έτοιμοι για θυσίες, μας έχουν πείσει μετά από καθημερινή πλύση εγκεφάλου όλα τα δημοσιογραφικά κανάλια κι υποκάναλα, απλά δεν αντέχουμε άλλο δούλεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: