10 Μαΐου, 2010

Συμβουλή προς ποδηλάτες-άτριες

Αγαπητοί ποδηλάτες-τριες να προτιμάτε να κινείστε σε δρόμους στενούς, χωρίς διαγράμμιση, περιορισμένης ορατότητας και υψηλής επικινδυνότητας και όχι στον ποδηλατόδρομο της παραλίμνιας περιοχής.



Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά σας να κινούνται πάνω στον ποδηλατόδρομο χωρίς να τα έχετε ασφαλίσει πριν. Μπορούν πολύ εύκολα να πέσουν από τον ποδηλατόδρομο στο κατεστραμμένο τσιμέντο, από ύψος 20 έως 40 εκατοστών. Εξαρτάται από το σημείο. Η πτώση είναι πολύ πιθανή κυρίως όταν γίνονται ελιγμοί αποφυγής των περιπατητών.

Το ύψος πτώσης ανεβαίνει εκατοστά στο σημείο τερματισμού του ποδηλατόδρομου. Τα κολονάκια "προειδοποιούν" τα ποδήλατα να μην παρκάρουν εκεί, για να μπορούν οι ποδηλάτες να πέφτουν από ψηλά ανεμπόδιστοι. 


Ποια φωτισμένα μυαλά το σκέφτηκαν αυτό; Βαράτε τους. Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι!

2 σχόλια:

Umbrella είπε...

Νά 'μαι κι εγώ....
Επέτρεψέ μου λοιπόν να σχολιάσω γκρινιάζοντας (ή να γκρινιάξω σχολιάζοντας).

Άρρωστοι όπως το θέτεις είναι πολλοί. Οι κακοί (για να μην αρχίσω το βρισίδι) τοπικοί μας άρχοντες, η εντελώς ανύπαρκτη αντιπολίτευση, αλλά και οι αραχτοί πολίτες της καφεδούπολης. Επίσης ο ξενέρωτος Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων και η αθόρυβη παρέα των Καθημερινών Ποδηλατών.

Αντίθετα, απόλυτα υγιείς είναι οι γείτονές μας στην Πρέβεζα, για άλλη μια φορά.
300 ποδηλάτες πέρυσι και 700 (!!) φέτος πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης:

Τι έγινε στην Πρέβεζα
700 ποδηλάτες στην Πρέβεζα έστειλαν το δικό τους μήνυμα...

και όχι μόνο:
Διαγωνισμός Ζωγραφικής "Το ποδήλατο στην πόλη μου"

Ororra είπε...

Αρεσκόμαστε στη λεζάντα και στο δήθεν. Παίρνουμε το καλύτερο αυτοκίνητο για να μας δούνε οι άλλοι, καβαλάμε και παρκάρουμε τη μηχανή μας πάνω στα πεζοδρόμια και πίνουμε καφέ στα κατά καιρούς in καφέ για να δηλώσουμε παρόν. Το καλοκαίρι τρέχουμε όλοι στις ίδιες παραλίες για να μας δείξουμε και να δειχτούμε.
Άστα να πάνε, αλλά όπως λες κι εσύ μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!
Κι από δασκάλους εμείς άλλο καλό!