23 Δεκεμβρίου, 2010

Θα σου χαρίσω ένα χαμόγελο


Αυτό τι νόημα έχει άραγε να βρίσκεται μπροστά από τη Νομαρχία; ΄
Μόνο το σκοπό για τον οποίο στήθηκε δεν εξυπηρετεί πια.
Αλήθεια εισπράττει τίποτε ο Δήμος από την ύπαρξή του
ή απλά κι αυτό ξεχάστηκε σα ντεκόρ μουσειακής κατάντιας;
 Χριστούγεννα έρχονται, νέες ορκωμοσίες έγιναν και γίνονται, νέοι αντιδήμαρχοι ανακοινώνονται, γενικώς όλοι προσπαθούν να μεταδώσουν τη γιορταστική και αισιόδοξη ατμόσφαιρα, που είθισται παραδοσιακά να υπάρχει σώνει και καλά τα Χριστούγεννα.
Δύσκολοι καιροί για αισιοδοξία...

Υπάρχει όμως ένα κομμάτι πολύ σημαντικό που μπορεί να μας εμπνεύσει και παράλληλα να μας παρασύρει προς μια περισσότερο γιορταστική και χαρούμενη διάθεση, ιδιαίτερα ανθρώπους ευπαθών ομάδων που το έχουν πραγματική ανάγκη, κι αυτά είναι κυρίως ο στολισμός, η καθαριότητα και οι εκδηλώσεις που οργανώνονται σε μια πόλη.

Δυστυχώς στη δική μας ωραία πόλη αυτό που παραδοσιακά έχουμε να παρουσιάσουμε σε χαλεπές και μη εποχές, είναι το τεράστιο τίποτε.

«Ευτυχώς» που υπάρχουν και τα καφέ για να μυρίσει τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σουβλακίλα η πόλη και να γεμίσει ήχους παραδοσιακού κλαρίνου, από κλαριντζήδες παντός είδους και βεληνεκούς.

Απίστευτη κιτσιά!

Καμία φαντασία, καμία δημιουργικότητα, κανένα event, για καμία απολύτως ηλικία.

Ευτυχώς που υπάρχουν και δραστηριοποιούνται και κάποιες ομάδες σ’ αυτήν την πόλη και  παρουσιάζουν το διαφορετικό, σ' εμάς που ζούμε στην "Πόλη του Σουβλακίου και του Κλαρίνου".

ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ. Μια εναλλακτική πρόταση από το εργαστήρι θεατρικής έκφρασης εφήβων του Πολυθεάματος.
Ξεκινά σήμερα από τον πεζόδρομο της Μουλαϊμίδου 6 το απόγευμα με θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς. Συνεχίζει 6:30 στην Πλατεία Πάργης με μαγικά κόλπα, και παιχνίδια με τους θεατές.

Καταλήγει στην κεντρική πλατεία της πόλης 7 μ.μ με παντομίμα, ξυλοπόδαρα και αυτοσχεδιασμους.

Ας είμαστε όλοι εκεί. Ας ενθαρρύνουμε το διαφορετικό, ας δώσουμε ελπίδα σε άλλες μορφές έκφρασης και δημιουργίας, ας εμπνευστούμε και ας εμπνεύσουμε τα παιδιά που δεν επιλέγουν μόνο τα καφέ και τα κλαμπ, ας εμψυχώσουμε τους εμψυχωτές τους.




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και πού θα κολλάνε οι ιδιοκτήτες των νυκτερινών μαγαζιών που λειτουργούν με άδεια καφετέριας τα διαφημιστικά τζάμπα? Μη τα ζορίσουμε τα παιδιά εξάλλου κόβουν και μια απόδειξη στα 5 ποτά!!!

Ανώνυμος είπε...

Ισα ίσα. Μια χαρά εξυπηρετεί το σκοπό του αυτό το πράγμα. Διαφημίζει πορείες, συγκεντρώσεις, δουλειές... Πού το κακό; Πρέπει να διαφημίζονται μόνο αυτοί που έχουν λεφτά να πληρώσουν τέτοια πράγματα;

Ororra είπε...

Καμία αντίρρηση, αρκεί να μην είναι έξω από την Περιφέρεια γιατί εμένα προσωπικά με ενοχλεί αισθητικά και το δωρεάν και το πληρωμένο κι επίσης αυτοί που τα κολλάνε δωρεάν να τα ξεκολλάνε και δωρεάν και να καθαρίζουν καμιά φορά και την επιφάνεια.
Άλλωστε υπάρχουν και οι τοίχοι των δημόσιων κτιρίων και των σπιτιών για δωρεάν διαφήμιση που επίσης δεν τους χρωστούν τίποτε. Δεν έχω τίποτε με το δωρεάν παρόλο που εμένα δε με κερνούν δωρεάν το προϊόν τους, ενώ αυτοί χρησιμοποιούν δωρεάν τους κοινόχρηστους χώρους μας.