11 Ιανουαρίου, 2011

Το Δημαρχείο ανήκει στους δημότες του

Ζούμε απίστευτες στιγμές σ’ αυτή τη χώρα που πάει κατά διαόλου. Όπως πάντα ότι θέλει ο καθ’ ένας κάνει, ανεξέλεγκτα, ατιμώρητα, επειδή θεωρεί ότι έχει το δίκιο με το μέρος του γιατί έτσι γουστάρει. Οι πάντες θεωρούνται αδικημένοι, ο καθ’ ένας για τους δικούς του λόγους. Οι πάντες είναι τιμητές των πάντων.


Όποιος τρυπώσει σε μια υπηρεσία με τον άλφα ή βήτα τρόπο πιστεύει ότι όλοι του χρωστάνε, το κράτος, οι συμπολίτες του, η μάνα του, ο πατέρας του, ο γείτονας, τα παιδιά του. Τρύπωσες; Τελείωσε. Eίσαι εξασφαλισμένος. Το μαγαζάκι είναι πλέον δικό σου και απορείς γιατί κάποιοι γραφικοί και περίεργοι μπορεί κάποια στιγμή να το αμφισβητήσουν, μπορεί να εκφράσουν αντίθετη άποψη, μπορεί να τολμήσουν να εκφράζουν το αυτονόητο.

Μπαίνεις στο Δήμο, πάντα με μέσον εννοείται, κάνεις μια σύμβαση έτσι για να υπάρχει και μετά ζητάς αυτό που σίγουρα δικαιούσαι ρε αδερφέ. Τη μονιμοποίησή σου!
Εννοείται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχεις προσληφθεί για άλλο αντικείμενο, π.χ. υδραυλικός, αλλά μπορεί κάλλιστα την επόμενη κιόλας ημέρα να είσαι προϊστάμενος του Πνευματικού Κέντρου. Ας τολμήσει κάποιος να αμφισβητήσει το κεκτημένο σου δικαίωμα. Μαύρο φίδι που τον έφαγε. Είναι ρατσιστής, είναι καπιταλιστής, είναι με το κεφάλαιο, είναι δακτυλοδεικτούμενος και αποδιοπομπαίος από τη κοινωνία γιατί δε λυπάται τους καημένους τους γλείφτες που με εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο παρασιτούν εις βάρος των συνανθρώπων τους.

Έχουμε ξεφύγει εντελώς σ’ αυτή τη χώρα. Να μην τολμάει ούτε η ιδιωτική επιχείρηση να απολύσει τον εποχιακό της υπάλληλο, γιατί έτσι γουστάρουν κάποιοι και μαζεύονται και διαδηλώνουν γι’ αυτό κι άμα λάχει κλείνουν και το μαγαζάκι του άλλου γιατί στην τελική είναι δικό τους. Έτσι το αποφάσισαν αυτοί. Έτσι γούσταραν ρε αδερφέ.

Δε φταίει όμως κανένας, παρά μονάχα όλοι αυτοί οι ψηφοθήρες αιρετοί και δεν εξαιρώ κανέναν, που χρόνια τώρα χαϊδεύουν τα ψηφουλάκια τους. Χρόνια τώρα συντηρούν και διαιωνίζουν τις πελατειακές σχέσεις σ’ αυτή τη χώρα, χρόνια τώρα συντηρούν και επικροτούν την αναξιοκρατία και τη διάλυση των πάντων.

Ο Δήμος κύριοι δεν είναι ούτε φιλόπτωχο ταμείο, ούτε ταμείο αναξιοπαθούντων. Πρέπει επιτέλους οι νέοι μας άρχοντες να σταματήσουν να χαϊδεύουν τα ερπετά των προκατόχων τους, να εξυγιάνουν τις υπηρεσίες που με τα δικά μας τα χρήματα συντηρούνται και να κάνουν αξιοκρατικές προσλήψεις αν και όταν θα χρειαστούν. Αρκετούς κηφήνες και αγαπητικιές έχουμε συντηρήσει όλα αυτά τα χρόνια. Φτάνει πια.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα λες και τα γραφεις καλα και σωστα. Το ασχημο ειναι οτι δεν υπαρχουν πια αυτια να σε ακουσουν.
Η απαραδεκτη αυτη κατασταση δεν μπορει να συνεχιστει.
Ποσοι ομως απο μας, και αναμεσα τους κι εγω που σου γραφω τωρα μπορουμε να αντιδρασουμε;
Μηπως τα αμαρτηματα μας των προηγουμενων χρονων εχουν γινει υπερβαρα μολυβια - βαριδια στα ποδια μας και στο μυαλο μας και δεν μας αφηνουν να κουνηθουμε χιλιοστο απο τον ακναπε και την καρεκλα μας;;;
μηπως;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ωραίο και περιεκτικό κείμενο που σίγουρα εκφράζει απόλυτα όλους εμάς τους "απέξω" που πληρώνουμε χρόνια τώρα.Αλήθεια όμως περιμένει κανείς σοβαρά απο τους δημοτικούς άρχοντες να βάλουν σειρά σ αυτό το αίσχος? Ο νυν δήμαρχος είναι απο τους εναργέστερους "βολευτές" του κομματικού του στρατού και σιγά μην άλλαξε ο "λύκος" γνώμη.

Ororra είπε...

Ένας από τους λόγους ύπαρξης αυτού του μπλογκ είναι η ελπίδα και η δράση, έστω λεκτική τις περισσότερες φορές.
Το κυρίαρχο σύνθημά μας «Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ», (δανεικό)

Ανώνυμος είπε...

Διαμαρτύρεσαι που εδώ διαμαρτύρεται η Σάρα και η Μάρα; Κι εσύ διαμαρτύρεσαι...