24 Μαρτίου, 2011

"Δημόσιος Χώρος"

Αγαπητοί μου άρχοντες
το να ενεργοποιείς τους πολίτες σου και να τους κάνεις να αισθανθούν δικούς τους, τους δημόσιους χώρους , δεν είναι απλή υπόθεση και δεν γίνεται ως δια μαγείας, με ένα απλό τηλεοπτικό κάλεσμα για παράδειγμα.
Στα Χανιά ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, αντιμετωπίζει το θέμα πολύ σοβαρά και επιστημονικά και διοργανώνει ένα τετραήμερο με θέμα το δημόσιο χώρο.
Δημοσιεύουμε την πρόσκληση:



Το p_public, με άξονα την επικοινωνία, την εξωστρέφεια και τη δημιουργία, στοχεύει στην αποκατάσταση της σχέσης του δημόσιου χώρου τόσο με τον κάτοικο, όσο και με τον επισκέπτη.
Στα πλαίσια της γενικότερης αναδιάρθρωσης της ζωής και της οικονομίας στην Ελλάδα, θεωρούμε σημαντική τη βελτίωση της όψης και λειτουργίας των πόλεων μας, έτσι ώστε όχι μόνο να προσφέρουν ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους κατοίκους τους, αλλά και μία αξιομνημόνευτη εικόνα για τους επισκέπτες τους.
Μετά από την περσινή επιτυχία της διοργάνωσης του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων “p_public – Τα Χανιά Αλλιώς”, η διερεύνηση και προβληματική στην έννοια του δημόσιου χώρου συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά. Προσκαλούμε νέους αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, δημιουργικές και εθελοντικές ομάδες από όλη την χώρα και την Ευρώπη, να παρουσιάσουν, στις 3,4,5 και 6 Ιουνίου 2011, εργασίες, μελέτες, προτάσεις και δράσεις για τη βελτίωση και την ωφέλιμη αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, σε ένα συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στην πόλη των Χανίων.

Πέραν τούτου, μετά την περσινή επιτυχία, γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί το γεγονός ως ετήσια δραστηριότητα της πόλης των Χανίων και να αναδειχθεί το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου σε πλατφόρμα επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών σε εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παράλληλες εκδηλώσεις στο δημόσιο χώρο (μουσική, θέατρο, eco-Info points, παιχνίδια, installations, ποδηλατοπορείες, υπαίθριο πικ-νικ κ.α.), σε πολλά σημεία της πόλης και όλες στο πλαίσιο μιας εθελοντικής συνεργασίας, θα συμπληρώσουν τις αρχιτεκτονικές προτάσεις και θα μετασχηματίσουν τη συζήτηση σε βιωματική εμπειρία.

Η διοργάνωση, είναι μία εθελοντική δράση νέων και μια ενέργεια για την προβολή του έργου νέων επαγγελματιών και δημιουργών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: