07 Απριλίου, 2011

Σιχαθήκαμε


Παρακολουθώ άναυδη όλο αυτό το διάστημα τον ηθικό ξεπεσμό στον οποίο έχει περιέλθει η πόλη μας.

Αυτό που με λυπεί και με απογοητεύει περισσότερο στην πολιτική μας σκηνή είναι ότι ακόμη και σήμερα μας περνάνε για πολύ κάφρους. Μια μερίδα του κόσμου είναι και θα συμφωνήσω. Υπάρχει όμως και μία άλλη μερίδα πολιτών που δεν είναι. Αυτή έχει σιχαθεί κάποιοι «πολιτικοί» να νομίζουν ότι είναι μαριονέτες και καθοδηγητές της, ότι είναι άτομα κατώτερης νοημοσύνης και αντίληψης, ότι είναι όμηροι αυτών που θεωρούν τον εαυτό τους πιο έξυπνο και πιο μάγκα από αυτούς. Αυτών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να «στρώνουν» την πολιτική τους καριέρα μέσα από τις προσωπικές τους βεντέτες , να γαντζώνονται από τις καρέκλες τους για να μην τις χάσουν. Αυτών που δεν έχουν ούτε καν την υποτυπώδη αξιοπρέπεια να προσποιηθούν ότι ξέρουν να χάνουν και ότι το κυρίαρχο ενδιαφέρον τους είναι μια γόνιμη αντιπολίτευση για το καλό της πόλης και των ψηφοφόρων της.

Ακούγοντας τις θρασύτατες μεγαλοστομίες και τις απίστευτες «Κατινιές», κάποιων προηγούμενων ηγετών του Δημαρχείου το μόνο που πλέον δεν μπορεί να κάνει ο πολίτης, είναι να παρακολουθεί με απάθεια τα τεκταινόμενα, να διακωμωδεί την κατάντια μας, να δικαιολογεί τον ξεπεσμό του πολιτικού μας συστήματος.
Στον κατήφορο αυτό κατρακυλάει μαζί και η αριστερά στο όνομα των τιμητών της μειοψηφίας του «Αδικημένου» προλεταριάτου.
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι σιχαθήκαμε να βλέπουμε τους τμητές του εργατικού δικαίου έξω από το Δημαρχείο, σιχαθήκαμε τις κομματικές ίντριγκες, σιχαθήκαμε τις βεντέτες, σιχαθήκαμε την ομηρία στην πόλη μας, σιχαθήκαμε το «ξεκατίνιασμα», σιχαθήκαμε να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, σιχαθήκαμε τις προσποιητές επαναστάσεις του «δικαίου», σιχαθήκαμε τις θεατρινίστικες κορώνες, σιχαθήκαμε την έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό μας, σιχαθήκαμε να καλύπτουμε και να ανεχόμαστε την παρανομία, την ανηθικότητα και το θράσος.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Στη δημοκρατία η λήψη αποφάσεων, η αντιμετώπιση προβλημάτων, η διευθέτηση ζητημάτων γίνεται μόνο μέσα από διάλογο και αντιπαράθεση απόψεων.

Η παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων με καταλήψεις και τραμπουκισμούς τύπου ΠΑΜΕ μόνο να σαμποτάρουν τη δημοκρατία μπορούν.

Το κατρακύλισμα της αριστεράς και εδώ:

Πλατεία Συντάγματος και όχι Ταχρίρ
http://www.medium.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3776:1&catid=69:2008-09-01-08-37-10&Itemid=91
«Εγραψε η κ. Φιλοθέη Βαρσάμη: «H διαφορά μεταξύ ενός λαού που στενάζει στη δικτατορία και ενός λαού που δεν σεβάστηκε τη δημοκρατία του είναι ότι ο πρώτος θέλει να κάνει την πλατεία του από Tαχρίρ, σε Συντάγματος, ενώ ο δεύτερος από Συντάγματος, σε Tαχρίρ»»

Σε τροχιά αριστερής παράκρουσης
«Δεν ζούμε σε μια παρανοϊκή χώρα. Ζούμε σε μια χώρα που παίρνει τους παρανοϊκούς στα σοβαρά.»
http://www.medium.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3805:1&catid=69:2008-09-01-08-37-10&Itemid=91

Οι πραγματικοί αριστεροί, όπως διασαφηνίζει τον όρο αριστερά ο Νίκος Δήμου

Τι είναι αριστερά;
http://www.lifo.gr/mag/columns/926

είναι οι πρώτοι που πρέπει να επισημάνουν, να καταδικάσουν τον κατήφορο το κατρακύλισμα της «αριστεράς»

Ioannina είπε...

Μα σε μια πόλη, που λίγο ως πολύ γνωριζόμαστε όλοι, είναι ανοησία να προσπαθούν κάποιοι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.
Πρωτοστατούσε στις καταλήψεις του δημαρχείου ο κύριος Βαμβέτσος και αναρωτιέται ο κάθε νοήμων πολίτης: Τόσα χρόνια που ήταν στην εξουσία ο κ. Γκόντας, ο κ. Βαμβέτσος που ήταν; Γιατί δεν κατήγγειλε την απαράδεκτη ομηρία των εργαζομένων του Δήμου;
Προφανώς, θα είχε δουλειά, ο αιώνιος συνδικαλιστής(;), επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ, μιας και είναι γνωστό πως εργάζεται στο πάρκινγκ του κολλητού του κυρίου Γκόντα. Στο πάρκινγκ της πρώην πλατείας!
Αναρωτιέμαι, αν είναι γραμμή του ΚΚΕ, να στέλνει ανθρώπους που έχουν συνταξιοδοτηθεί, να καταλαμβάνουν θέσεις μαύρης εργασίας. Φυσικά, αν ήταν κάποιος άλλος που όντως έβγαινε σε σύνταξη με οικοδομικά ένσημα, δεν θα είχε κουράγιο ούτε να περπατήσει, όχι να δουλέψει και άλλο. Αλλά όταν έχεις βγει με δήθεν οικοδομικά ένσημα (που σου κολλά το κόμμα, ως επαγγελματικό στέλεχος) και δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου, εύκολα κάνεις κριτική.
Αλλά κριτική, να κάνεις σε όλους! Όχι μόνο σε όσους δεν σου χαλάνε τη σούπα, αλλά και σε αυτούς που σε ταϊζουν!