15 Ιανουαρίου, 2012

Βράβευση των Αριστούχων Μαθητών



Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, Βράβευση των Αριστούχων μαθητών από το Δήμο Ιωαννιτών στο Πνευματικό κέντρο, ώρα 11:00 π.μ. με συμμετοχή του George Gakis and the Troublemakers.


Ελπίζω και εύχομαι αυτή τη φορά να πραγματοποιηθεί μια βράβευση διαφορετική από αυτές των προηγούμενων ετών. Να οργανωθεί μία βράβευση που θα επιβραβεύει τις προσπάθειές και τους κόπους των παιδιών αυτών, δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στο πρόσωπό τους.

Στην πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών υπάρχουν αρκετοί σύγχρονοι εκπρόσωποί τους που ζουν και δραστηριοποιούνται σ΄αυτήν την πόλη. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, άνθρωποι που η δουλειά τους έχει διακριθεί και βραβευτεί σε Πανευρωπαϊκό ή και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Σ΄αυτούς τους ανθρώπους οφείλει να απευθύνει πρόσκληση ο Δήμος να βραβεύσουν τους αριστούχους μαθητές αυτής της πόλης. Τέτοιοι εκπρόσωποι αρμόζει να δώσουν το βραβείο στα παιδιά που κόπιασαν και διακρίθηκαν στα γράμματα, τέτοιοι οι εκπρόσωποι αρμόζει να φωτογραφηθούν με τα συγκεκριμένα παιδιά.

Δε μπορεί ο κάθε αιρετός που έτυχε να ψηφιστεί από μια μερίδα ανθρώπων και ασκεί την όποια πολιτική, να βραβεύει, να καμαρώνει και να φωτογραφίζεται με τον αριστούχο μαθητή.

Δε μπορεί ο εκπρόσωπος καμιάς εκκλησίας να βραβεύει τον ενδεχομένως αλλοδαπό αριστούχο μαθητή, ούτε καν το Γιαννωτόπουλο. Επιτέλους οι αιρετοί και η εκκλησία δεν είναι ούτε πρότυπα, ούτε μαϊντανοί, ούτε αρμόδιοι και κατάλληλοι για τα πάντα.

Ας δείξουμε λίγο σεβασμό σ΄αυτά τα παιδιά, που στιγματίσαμε το μέλλον τους με αναποτελεσματικές πρακτικές και λανθασμένα πρότυπα.

Ας τα βραβεύσουμε δίνοντάς τους πέρα από το αριστείο και το «μετάλλιο» και ένα δώρο με κάποια αξία και χρηστικότητα γι΄αυτά, ας σεβαστούμε την ηλικία τους.
 Το να τους προσφέρουμε ένα βιβλίο του Συνδέσμου αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων του Σπύρου Εργολάβου για τα παιδιά δεν έχει καμία αξία. Μπορεί πράγματι να είναι σημαντικό, αλλά πιστέψτε με, παντελώς ανούσιο για εφήβους. Τι τα ενδιαφέρει τα παιδιά του σήμερα τι έκανε ο τάδε Γυμνασιάρχης ή Λυκειάρχης του χθες.

Θα μπορούσε ο Δήμος π.χ. να δώσει μια δωροεπιταγή από βιβλιοπωλεία της πόλης μας σε κάθε παιδί, ισάξιο του ποσού που του στοιχίζει και το βιβλίο των αποφοίτων Ζωσιμαίας, για να αγοράσει ένα βιβλίο της δικής του αρεσκείας. Θα μπορούσε να κληρώσει πέντε-δέκα i-Pad, πέντε Laptop κλπ.

Δε θα δεχτώ με τίποτε τη δικαιολογία ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα, γιατί σε λίγες μέρες θα διαθέσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να φάνε και να πιούνε οι ίδιοι που κάνουν και τις βραβεύσεις σε ξενοδοχείο της πόλης μας για να γλεντήσουν τα «Ελευθέρια».

2 σχόλια:

Αρίστος είπε...

Ακόμη με τον Εργολάβο ασχολούμαστε? Δεν το πιστεύω. Βιβλία της πλάκας, δήθεν επιστημονική έρευνα από τρία γεροντάκια που κάνουν την πλάκα τους ταξιδεύοντας με χρήματα άλλων. Βιβλία παράνομα, δίχως καμία άδεια αναδημοσίευσης αρχειακού υλικού, που τυπώνονται με χρήματα της Νομαρχίας και του Δήμου!


Τι θα μπορούσε ο Δήμος να κάνει για τους αριστεύσαντες?
Πολλά!
Να τους τιμήσει. Να δημοσιεύσει στο δίκτυο εργασίες τους. Να τους καλέσει στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Να τους δώσει μία εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο. Να τους ζητήσει να κάνουν και να παρουσιάσουν μία εργασία για την πόλη. Να τους δώσει δωρεάν πρόσβαση σε εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου. Να υλοποιήσει ένα αίτημά τους για το σχολείο τους. Να κρατήσουν κι αυτοί λίγο στα χέρια τους τον ανοιχτό φάκελο της ανακύκλωσης. (το τελευταίο στα πλαίσια του κάθε αντιδήμαρχος να προσφέρει κάτι - τι άλλο να δώσει ο Μπέγκας?)

Ανώνυμος είπε...

Εχει δίκιο η orrora για τους αιρετούς και τους μάγους των δημοσίων σχέσεων του Δήμου που προσπαθούν να κλέψουν λάμψη απο οποιονδήποτε "λάμπει" και να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβαθμιστεί το έργο κάποιων πνευματικών ανθρώπων του παρελθόντος όπως πολύ σωστά αναφέρει η οικοδέσποινα του blog. Να πάνε στο δημοτικό συμβούλιο έστω τιμητικά να τους τιμήσει ποιός? Να πάρουν και το βιβλίο,να πάρουν και ό,τι συμβαδίζει με την ηλικία τους και την εποχή, να πάρουν και μια οικονομική ενίσχυση για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην χώρα προτίμησης τους να πιάσει τόπο η προσπάθεια.