08 Νοεμβρίου, 2009

Όραμα και Προτεραιότητες

Αυτό το Σαββατοκύριακο δύο γειτονικές πόλεις, Γιάννενα και Πρέβεζα, πραγματοποιούν Συνέδρια, ανάλογα με το όραμα και τις προτεραιότητες που έχουν οι τοπικές αρχές για την πόλη τους.

 
Στα Γιάννενα πραγματοποιείται ένα οικονομικό φόρουμ, το συνέδριο του Οργανισμού YPO (Young Presidents Organizations) με τη συμμετοχή 70 συνέδρων-μελών του Οργανισμού και με στόχο των τοπικών φορέων να αναδειχτούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού. Το YPO είναι το παγκόσμιο ηγετικό δίκτυο προέδρων εταιριών και αρχηγών κρατών και αναπτύσσει «καλύτερους ηγέτες μέσω της εκπαίδευσης και ανταλλαγής ιδεών».


Ο αντινομάρχης Παντελής Κολόκας αναφέρθηκε στο συνέδριο αυτό και στο πρόγραμμα του, σημειώνοντας ότι ο Οργανισμός διαθέτει 14 εκ. στελέχη και επιχειρήσεις με κέρδη 3 δις δολάρια ετησίως, ελέγχοντας το 5% της παγκόσμιας οικονομίας.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα «Μεγάλοι Επιχειρηματίες και Ευεργέτες της Ηπείρου».


Επίσης ο Δήμος Ιωαννιτών, θα τιμήσει αντιπροσωπεία των συνέδρων σε ειδική εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την επιλογή τους να διοργανώσουν το συνέδριο στην πόλη και για το θέμα της ομιλίας.


Οι σύνεδροι θα επισκεφτούν το ΚΕΠΑΒΙ για να δουν από κοντά πως δημιουργείται ένα κόσμημα, γεγονός που θα προβάλλει το Κέντρο και την τέχνη της αρχυροχοϊας, σύμφωνα με το Δήμο μας.

http://www.ioannina.gr/DI/index_gr.htm

Στην Πρέβεζα, από την άλλη, πραγματοποιείται διακρατικό σεμινάριο με τίτλο «Οι Νέοι ελέγχουν την κλιματική αλλαγή».


Η Πρέβεζα είναι μία από τις πόλεις ιδρυτικά μέλη των δέκα Δήμων της douzelage, πόλεις Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
(www.douzelage.org)
 Ο σκοπός της Douzelage είναι απλά ευκαιρία για την προώθηση και τη φιλία μεταξύ των πόλεων μελών της. Πολιτιστικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές ανταλλαγές μεταξύ των πόλεων βρίσκονται στο επίκεντρο, εμπορικές και τουριστικές πρωτοβουλίες. Η εκπαίδευση ήταν πάντα ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά από τις πολλές εκδηλώσεις και προγράμματα που διοργανώνονται από τις πόλεις μέλοι.


Ο κ. Κλάπας, δήμαρχος Πρέβεζας, σημείωσε ότι το «Σύμφωνο των Δημάρχων» αποτελεί μία επίσημη δέσμευση των πόλεων που προσχωρούν σε αυτό να επιτύχουν αποτελέσματα πέραν των στόχων της Ε.Ε. για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με δράσεις υπέρ της ενεργειακής απόδοσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι νέοι άνθρωποι μπορούν με τις παρεμβάσεις τους και τις θέσεις να ενεργοποιήσουν την τοπική κοινωνία


Σε επίπεδο Δήμου, σύμφωνα με τον κ.Κλάπα, γίνονται προσπάθειες ενσωμάτωσης των δράσεων όπως η ανακύκλωση, οι μονώσεις στα σχολεία, στο δημαρχείο αλλά και τα δημόσια κτίρια. Μίλησε ακόμη για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με χαμηλής ενέργειας λαμπτήρες, την δημιουργία ποδηλατοδρόμου, την αστική συγκοινωνία και τόνισε ότι ακόμη και ο πολεοδομικός σχεδιασμός ενσωματώνει όλα όσα χρειάζεται μια πόλη για να πετύχει τους στόχους της.


Περισσότερα για το πρόγραμμα και τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων, μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση http://www.dimosprevezas.gr/

Ίσως προλαβαίνουμε ακόμη να μετακομίσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: