20 Φεβρουαρίου, 2010

Ανοιχτή διακυβέρνηση


Συζητάμε συνεχώς από τη μέρα που μας προέκυψε ΠΑΣΟΚ στην εξουσία για τους περιφερειάρχες, γενικούς, ειδικούς γραμματείς και διοικητές. Αν δεν είχαμε και τα "αγγουράκια"  Βρυξελλών θα το είχαμε πρωτοσέλιδο κάθε μέρα το θέμα από τους ΝεοΔημοκράτες και όχι μόνο.
Δεν τοποθετήθηκαν, πότε θα τοποθετηθούν, αν έχουν ή δεν έχουν κομματική ταυτότητα, αν έχουν ή δεν έχουν βιογραφικό, αν είναι με τον Γιώργο, το Γιάννη, τον Κώστα, ότι δεν μπορεί να γίνει έτσι αποδοτικό το κράτος και να παρθούν  αποφάσεις, κλπ.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
  • Όταν υπήρχαν το κράτος και οι οργανισμοί, λειτουργούσαν καλύτερα και αποδοτικότερα;
  • Μήπως ο Γιώργος κάνει οικονομία και δεν τους τοποθετεί όλους αυτούς με τους παχυλούς μισθούς και το αμφίβολο έργο;
  • Μήπως θα έπρεπε αυτές οι θέσεις να είναι επανδρωμένες από πρόσωπα ανεξάρτητα από ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία; Μήπως μ' αυτό τον τρόπο εξασφαλίζαμε τη συνέχεια του κράτους και όχι τη ρουσφετοπορεία μας;
  • Μήπως να αφήσουμε τις ανόητες φανφάρες περί αξιοκρατίας και διαβούλευσης γι αυτές τις καρεκλίτσες, να τοποθετηθούν επιτέλους κάποιοι, για να βάζουν και καμιά υπογραφή, όχι τίποτε άλλο να πληρώνεται και κανένας άνθρωπος, και να μειώσουμε και στο μισό τουλάχιστο τους μισθούς τους; Ίσως έτσι να μειωθεί και ο αριθμός υποψήφιων δελφίνων.
Ά ρε Ελλαδάρα! Πόσοι σ' έχουν αρμέξει όλα αυτά τα χρόνια και πόσοι ακόμη έπονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: