26 Απριλίου, 2010

WIPE OUT στα Γιάννενα για τυφλούς

Μια πεζοδρομιο-ναυαρχίδα που ανακατασκευάστηκε στην πόλη μας με προδιαγραφές για χρήση ατόμων με προβλήματα όρασης και που τόσα εύσημα έλαβε και από τον τοπικό μας τύπο, είναι στην ουσία τμήματα πεζοδρομίου, που βρίσκονται στην  είσοδο της πόλης μας, στην οδό Δωδώνης.
 
Σκέφτηκα λοιπόν να προτείνω στο Δήμο μας να οργανώσει ένα WIPE OUT για τους συμπολίτες μας με οπτική ανικανότητα, μιας και το πεζοδρόμιο της Γαριβάλδη, παρ όλες τις προδιαγραφές του για μπαστούνι, έχουν προλάβει και το έχουν καπαρώσει οι επιχειρηματίες της σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης μας.
Σας παρουσιάζω την πρότασή μου.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

1η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ:  "Ξεκινάμε από το ξενοδοχείο Grand Serai όπου διαμένουμε και περπατάμε τη λεωφόρο Δωδώνης όπου συναντάμε το κτίριο της φιλαρμονικής του Δήμου μας. Περνάμε τη διάβαση και συνεχίζουμε προς την έξοδο της πόλης. Απαγορεύεται να ακολουθήσετε τη διαδρομή που είναι προς τη λίμνη. Αυτή έχει σχεδιαστεί μόνο για τους τουρίστες αυτής της πόλης.


2η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ:  Στα πέντε μέτρα έχει φανάρι, προσοχή όμως δεν έχει ήχο για να σας προειδοποιεί. Προσευχηθείτε και συνεχίστε.


3η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ: Αν καταφέρετε και περάσετε απέναντι, προσέξτε. Στα πέντε πάλι περίπου μέτρα βρίσκεται ένα περίπτερο. Στο σημείο αυτό υπάρχει η τρίτη δοκιμασία. Πέρα από τη γωνία που καλείστε να διασχίσετε, πρέπει να ξεφύγετε και από το τυχαίο άνοιγμα της πόρτας του περιπτερά.

4η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ: Αν καταφέρετε να περάσετε το πρώτο περίπτερο, το δεύτερο που σας περιμένει λίγο πιο πάνω είναι ακόμη πιο δύσκολο. Δεν έχει μετακινηθεί στην ειδική εσοχή που έχει δημιουργηθεί πιο πίσω και βρίσκεται ακριβώς πάνω στο ειδικό πλακάκι. Αυτή είναι πολύ δύσκολη δοκιμασία. Δύσκολο να επιβιώσει κανείς.
5η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ:  Αν καταφέρατε και ξεπεράσετε το περίπτερο, η επόμενη δοκιμασία είναι τίποτα. Ένα παρατημένο μηχανάκι ακουμπισμένο αδιάφορα στο δέντρο.
 

6η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ: Βγαίνετε για λίγο από το πεζοδρόμιο και κινείστε σε χωμάτινη διαδρομή. Υπάρχουν κάποιες παγίδες, αλλά βρισκόμαστε λίγο πριν τον τερματισμό και πρέπει να επιβιώσουν οι καλύτεροι.


7η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ: Πλησιάζετε στο τέρμα. Είναι ένα μικρό κομμάτι τριών μέτρων που θα φιλοξενήσει και τον/τους νικητές, αν υπάρχουν!


 Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

δυστυχώς πάντα χωρίς νικητή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: