07 Ιουνίου, 2010

Μας ταίζουν κουτόχορτο


Συνηθισμένο φαινόμενο αυτό το διάστημα στην πόλη μας είναι η εμφάνιση κλαδεμάτων δίπλα, πάνω και γύρω από τους κάδους των σκουπιδιών. Είναι η παραδοσιακή μορφή κομποστοποίησης που εξακολουθεί να γίνεται στην πόλη μας. Να περιμένουν δηλαδή τα κλαδέματα κάμποσο διάστημα υπομονετικά κοντά στους κάδους, μέχρι αυτά κάποια στιγμή να οδηγηθούν στη σύγχρονη και πολιτισμένη χωματερή της Δουρούτης.
Ο κάτοικος της φωτογραφίας μας πολύ φυσιολογικά, κλάδεψε τον κήπο του και έβγαλε τα κλαδέματά του στα σκουπίδια. Τι να τα κάνει ο άνθρωπος να τα φάει, να τα κάψει, να νοικιάσει δικό του φορτηγάκι να τα οδηγήσει στη χωματερή, να τα κόψει για να έχει ξύλα για το τζάκι του το Χειμώνα, να ειδοποιήσει το Δήμο να έρθει να τα πάρει; (ανέκδοτο) 
Τα έβγαλε στα σκουπίδια, αλλά δεν τα τοποθέτησε σωστά, γιατί δεν έκανε καλή παραλλαγή, θα μπορούσε κάλλιστα να καλύψει ολοκληρωτικά τα στρώματα, τα σκουπίδια και τον κάδο και μ΄αυτό το τρόπο θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν υπέροχο νέο κήπο ή μια ωραιότατη φωλιά για φίδια, μέχρι να επέλθει η αποσύνθεση. 


Δεν έχουν όλοι οι γείτονες όμως την ίδια άποψη για τη φύση, με αποτέλεσμα να στολιστούν τα κλαδιά με σημειώματα όμορφα γραμμένα και προφυλαγμένα. Τα σημειώματα έχουν όλα το ίδιο κείμενο, έτσι για ομοιομορφία.
Διαβάζουμε: ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΕ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ, ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ (3) ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΕΠΙ ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ, ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΟΣΚΗΣΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ!!! 


Άντε παιδιά και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: