12 Ιουνίου, 2010

Πανηπειρωτικό παρκινγκ


Ο αγαπημένος τουριστικός προορισμός του κ. Γκόντα, η πόλη μας, μπορεί να είναι πρωταθλήτρια στον τομέα των καφέ και παντός είδους ξενυχτάδικων, αλλά στερείται ποιοτικών και ποσοτικών χώρων άθλησης και αναψυχής, που θα μπορούσαν να καλύπτουν τις ανάγκες 150.000 και πλέον κατοίκων.
Είναι ένας τομέας που δεν ενδιαφέρει κανέναν από τους τοπικούς μας άρχοντες, με εξαίρεση βέβαια το ποδόσφαιρο, που εκεί είναι μπροστάρηδες, τα πολλά ψηφάκια βλέπετε και το χαμηλό IQ σε πολλές περιπτώσεις.
 Οι λόγοι που δεν ενδιαφέρονται; Πολλοί. Κανείς από αυτούς δεν αθλείται και κατ' επέκταση το θεωρούν άχρηστη πολυτέλεια, κανείς από αυτούς δεν μεγάλωσε ο ίδιος τα παιδιά του, γιατί πολύ απλά είχαν προτεραιότητα την καριέρα τους, άρα δε γνώρισαν ποτέ και τις ανάγκες τους, κανείς από αυτούς δεν θέλησε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη χωρίς άμεσα οικονομικά ανταποδοτικά οφέλη και το κυριότερο η ψυχαγωγία και η άθληση δεν άπτεται των ενδιαφερόντων, της καλλιέργειάς τους, της κουλτούρας τους και του πολιτιστικού τους επιπέδου.
Κατάφεραν με τις αποφάσεις, την ανοχή και την αδιαφορία τους, να καταστρέψουν, ή να αφήσουν ασυντήρητους όλους τους παραδοσιακά κοινόχρηστους χώρους αυτής της πόλης.
Κατάφεραν να οδηγήσουν όλους τους κατοίκους, κάθε ηλικίας, στα καφέ και στις ταβέρνες. Κατάφεραν να εδραιώσουν στη συνείδησή μας, να ποτίσουν το μυαλό και την ψυχή μας, ότι η ψυχαγωγία που μας αρμόζει είναι τα τραπεζοκαθίσματα.
Κι εμείς το φάγαμε, γαλουχηθήκαμε και γαλουχήσαμε τις επόμενες γενιές, με καφέ και τσιγάρο, με τσίπουρο και παϊδάκι .
Οι ελάχιστοι χώροι που μας έχουν απομείνει αλλάζουν πολλές φορές αυθαίρετα χρήσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του καθένα, χωρίς να υπάρχει έλεγχος, χωρίς κανείς μας να αντιδρά.
Το πολύ αλκοόλ που μας ποτίζουν μας έχει καταστείλει, έχει καταστρέψει ολοσχερώς τα εγκεφαλικά μας κύτταρα.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Πανηπειρωτικό στάδιο, που τα Σαββατοκύριακα μεταμορφώνεται σε χώρο φορτοεκφόρτωσης νταλικών και παρκινγκ αυτοκινήτων βαρέου τύπου.



Αν λοιπόν για κάποιο λόγο δεν έχετε που να παρκάρετε τη νταλίκα σας, αν δεν έχετε κλαρκ για φορτοεκφότωση, επισκεφτείτε το Πανηπειτωτικό στάδιο και θα εξυπηρετηθείτε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: