24 Νοεμβρίου, 2010

Όλοι μαζί στον αγώνα για δημόσια υγεία

Καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για την διεκδίκηση ουσιαστικής δημόσιας δωρεάν υγείας ξεκίνησαν οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών με την Εβδομάδα Δωρεάν Πρόσβασης στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Στόχος είναι οι πολίτες που επισκέπτονται τα νοσοκομεία για προγραμματισμένες εξετάσεις να μην καταβάλλουν το ποσό των 3 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία, όπως αυτό επανήλθε πρόσφατα με απόφαση του υπουργείου Υγείας.
 Αίτημα είναι ακόμη να μην καλούνται οι ασθενείς να πληρώνουν εξ ολοκλήρου ή κατά ένα μέρος για τις απαιτούμενες εξετάσεις, μετά την απόφαση των ασφαλιστικών ταμείων να μην δικαιολογούν σειρά από εξετάσεις.υπηρεσιών υγείας προς όλους.



Το πρωί της Δευτέρας μέλη της ΕΙΝΗ βρέθηκαν έξω από τα ταμεία των εξωτερικών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου και κάλεσαν τους πολίτες να μην καταβάλλουν τα ποσά που τους ζητούνται.

Διαγιγνώσκω ότι η κρίση πρέπει να άγγιξε βαθιά και το φακελάκι. Δεν υπάρχει φράγκο. Η κρίση χτύπησε και το τελευταίο προπύργιο. Την υγεία.
Λίγο οι μειώσεις στις συντάξεις, λίγο η αύξηση στο κόστος ζωής, λίγο η αύξηση στα φάρμακα, λίγο η εξαίρεση κάποιων φαρμάκων από τη λίστα συνταγογράφησης, λίγο τα 3 Ευρώ, λίγο οι πληρωμένες εξετάσεις, η γιαγιά κι ο παππούς, τακτικοί πελάτες των νοσοκομειακών γιατρών, στέγνωσαν.
Κόψανε και τα πεσκέσια, κόψανε και τα φακελάκια, που μέχρι τώρα τροφοδοτούσαν τους γιατρούς της δημόσιας δωρεάν υγείας μας από το υστέρημά τους. Δεν υπάρχει σάλιο.
Δε φτάνει αυτό, πλάκωσε και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων  κι άρχισε κι αυτή τους φορολογικούς ελέγχους στους γιατρούς, Καλλικρατικούς υποψήφιους και μη και τους τελείωσε.
Τι να κάνουν οι άνθρωποι βγήκαν κι αυτοί στο προαύλιο του Νοσοκομείου να προασπίσουν το κεκτημένο φακελάκι της γριάς. Δύσκολες εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: