03 Δεκεμβρίου, 2010

Ψηφίζω Κουραμπά

Εξέπνευσε χθες η προθεσμία που είχαν δώσει τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών στις περιφέρειες όλης της χώρας για να κλείσουν και να αποκαταστήσουν τις ανεξέλεγκτες χωματερές τους, χωρίς βέβαια ο στόχος να έχει επιτευχθεί.

Καλώς τα μας τα πρόστιμα.

Στο νομό Ιωαννίνων ( 1η Διαχειριστική Ενότητα) από το σύνολο των 127 χωματερών έχουν αποκατασταθεί οι 109 και παραμένουν ανοιχτές 18, στα πλαίσια της απόφασης για έναν ΧΑΔΑ ανά ΟΤΑ. Μεταξύ των 18 και η χωματερή Δουρούτης που λειτουργεί από το 1960.


Τα στοιχεία είναι σίγουρα παραπλανητικά. Δεν παραμένουν ανοιχτές 18, αλλά 19. Ναι 19.
Η δέκατη ένατη βρίσκεται κεντρικότατα. Στο πάρκο Κουραμπά, πίσω από τους θάμνους στις κούνιες.
Είναι πολύ εύκολο κάποιος να την εντοπίσει. Βαμμένα φωσφοριζέ σιδερένια καλάθια και άχρηστοι πάσσαλοι την προστατεύουν και τη φωτίζουν τη νύχτα.



Υπάρχει ακριβώς δίπλα και έτοιμη παροχή ρεύματος.



Προτείνουμε στην Επιτροπή Επίβλεψης και Παραλαβής της μελέτης για τη χωροθέτηση του εργοστασίου επεξεργασίας των Αστικών Στερεών Αποβλήτων(ΑΣΑ) και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων(ΧΥΤΥ) να μην ψάχνει κάπου μακριά. Ο Κουραμπάς είναι ένα ιδανικό σημείο απ' όλες τις απόψεις, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς, αναπτυξιακούς, κλπ.

Εγώ στη δημόσια διαβούλευση για τη χωροθέτηση ψηφίζω ΚΟΥΡΑΜΠΑ. Εσείς;


3 σχόλια:

Umbrella είπε...

Καλός και ο Κουραμπάς, μα υπάρχει επιστημονικότατη απάντηση στο ερώτημα της χωροθέτησης εδώ και 2 χρόνια.

Ororra είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα, πως υπήρξε ήδη επιστημονική πρόταση χωροθέτησης και μάλιστα πολύ καλά τεκμηριωμένη. Συμφωνώ κι επαυξάνω.
Καλού-κακού όμως ας αφήσουμε και το πάρκο Κουραμπά, σαν δεύτερη επιλογή και καλά θα κάνουμε να προτείνουμε κι άλλα οχτώ σημεία. Θυμάστε την προηγούμενη φορά. Ανάλογα με το ποιος ήταν Δήμαρχος ή ποιος είχε το μεγαλύτερο βύσμα σβηνόταν και η θέση του στην κατάταξη.
Μετά από δέκα χρόνια που θα γίνει το ΧΥΤΥ, προλαβαίνουμε να προτείνουμε πολλές θέσεις.
Γεμάτη η πόλη.

Ororra είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.