05 Δεκεμβρίου, 2010

Pagouristas.gr


Είναι μια καινούρια ομάδα που έκανε την εμφάνισή της στο facebook και με δική της ιστοσελίδα (υπό κατασκευή).

Όπως λένε και οι ίδιοι: Είμαστε....

Μια ανοιχτή ομάδα πολιτών που αγαπάμε τα Γιάννενα και πιστεύουμε ότι ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, αλλά κι όλοι μαζί, μπορούμε να βρούμε κανάλια συμμετοχής και να παρέμβουμε με πράξεις στις υποθέσεις της πόλης μας.
Για μας τα Γιάννενα δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» αλλά ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι η πόλη μας μπορεί να γίνει καλύτερη αλλά κι ότι εμείς μπορούμε να προσθέσουμε την προσωπική μας πινελιά στη βελτίωσή της.
Δεν είμαστε κομματικός οργανισμός, ούτε δημοτική παράταξη, αλλά μια ζωντανή κοινότητα ενεργών κατοίκων, που θέλει να μοιραστεί την πίστη της για μια πολύ καλύτερη πόλη, πιστεύοντας στη αναζωογονητική δύναμη της δράσης.
Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι, ο «δήμος» ή το «κράτος».
Είμαστε εδώ μόνο για να κάνουμε, γιατί θέλουμε οι πολίτες, να είμαστε πρωταγωνιστές στην πόλη μας.


Η πρώτη τους δράση είναι ήδη γεγονός. "Ξανα-διαμόρφωσαν την παιδική χαρά, πίσω από τα σκαλάκια της πλατείας, κάτω από την πεζογέφυρα". (Ατυχής ο όρος πεζογέφυρα, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε μια άλλη φορά).

Και ιδού το αποτέλεσμα! Εύγε Pagouristas.


Μια παρατήρηση μόνο. Καλύτερη ενημέρωση στα μέλη της ομάδας σας.

3 σχόλια:

tatsi dina είπε...

xωραει ενα παγουπι ακομα;

giorgos είπε...

ΠΟΛΛΟΙ ΩΡΑΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΥΤΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΩ.ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Μήπως υπάρχουν συσσίτια στα ιωάννινα που μπορεί ο κάθε πολίτης να βοηθήσει, να συμβάλει μαγειρεύοντας για παράδειγμα;