26 Ιανουαρίου, 2011

Δύο μέτρα και δύο σταθμά



Συνεχίζουμε να ζούμε απίστευτες στιγμές σ’ αυτή τη χώρα η οποία καταρρέει καθημερινά όλο και περισσότερο. Το είδαμε και αυτό! Τριακόσιοι παράνομοι μετανάστες, μιας μέρας άνθρωποι, γιατί τόσοι περνούν καθημερινά τα σύνορά μας, κατέλαβαν τη Νομική Αθηνών!
Ασύλληπτο!
 Παγκόσμια πρωτοτυπία!
Αυτό κι αν είναι πρωτιά!

Ξεκίνησαν χαλαρά από την Κρήτη, πάντα βέβαια με τη σωστή παρότρυνση και συνοδεία και μπήκαν στη Νομική να κάνουν απεργία πείνας!

Οι πάντες τους αντιμετωπίζουν χαλαρά, Πανεπιστημιακές αρχές, Φοιτητές, αστυνομία, κρατικές υπηρεσίες, κυβερνητικοί παράγοντες, κόμματα και κάθονται και τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος φταίει…Φοβούνται μήπως τους περάσουν για ρατσιστές και Καρατζαφερικούς.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν την Τετάρτη, αρχές Δεκεμβρίου μπήκαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, άσχετοι και ανημέρωτοι αστυνομικοί με τη στολή της ομάδας ΔΙΑΣ, για να δανειστεί ο ένας ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη για τη μεταπτυχιακή γυναίκα του, έγινε αυτό που δεν έχει ξαναγίνει.

Πορεία φοιτητών, διαβήματα πρυτανικών αρχών, δηλώσεις μεταμέλειας της αστυνομίας, συγγνώμες αστυνομικών διευθυντών, διερευνήσεις από τις νομικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου , κατάλυση του ασύλου…Σκέτη κόλαση.

Τώρα στη Νομική δεν κουνιέται φύλλο. Μούγκα.

Θες να μας πούνε ρατσιστές, να μας περάσουνε ταμπέλα, να μας ξυρίσουν τα κεφάλια και να μας στήσουν στην πλατεία;

Ίσως ακόμη και να προλαβαίνουμε να πάμε μετανάστες σε άλλη χώρα, γιατί προβλέπω ότι εδώ σιγά-σιγά δε θα μας χωράει όλους. Γίναμε πάρα πολλοί.

Υ.Γ. Ξέχασα να σας πω ότι κι η μάνα μου είναι ρατσίστρια, γιατί έβριζε από χθες τους πάντες, επειδή χάνω λέει την εξεταστική (σπουδάζω Νομική στην Αθήνα) και με το ζόρι εξοικονομεί τα χρήματα, χίλια ευρουδάκια το μήνα, για να με σπουδάζει. Σκέφτηκε ότι πάει κι αυτό το εξάμηνο και κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό!

3 σχόλια:

παράνομος μετανάστης είπε...

...κάτι σχετικό: Ο ακτιβισμός, οι μετανάστες και η Νομική

Unknown είπε...

Από Δελτίο Τύπου της ΔΡΑΣΗΣ με το οποίο συμφωνώ:
http://www.drassi.gr/index.php?id=1386&title=Καταλήψεις Πανεπιστημίων και Φορολογούμενοι

Καταλήψεις Πανεπιστημίων και Φορολογούμενοι

Η ΔΡΑΣΗ ζητεί από την Υπουργό Παιδείας να παρακρατήσει τις αμοιβές των Πρυτανικών αρχών και των μελών της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής για όσο διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία της Νομικής Σχολής.

Η αναποτελεσματικότητα πανεπιστημιακών και πολιτικών που αδυνατούν να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων, το «μπαλάκι» για τις ευθύνες της κατάληψης της Νομικής Σχολής από μετανάστες είναι φαινόμενα που προκαλούν αγανάκτηση.

Η παρακράτηση των αμοιβών των κυρίως υπευθύνων είναι ένα πρώτο άμεσο μέτρο σεβασμού προς τους φορολογούμενους πολίτες για τις θυσίες που κάνουν για να «καλοπερνούν» οι «μόνιμοι» του Δημόσιου τομέα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ είπε...

Εντελώς λαϊκίστικη η πρόταση. Και τι θα πετύχουμε με την παρακράτηση των αμοιβών kossak? Θα λυθεί το πρόβλημα? Το ειδικό ή το γενικότερο των μεταναστών? Η λύση μπορεί να έρθει με δύο τρόπους: να τους βγάλει σηκωτούς η αστυνομία, να γίνουν διαπραγματεύσεις για να φύγουν μόνοι τους. Νομίζω το δεύτερο γίνεται τώρα και αυτό θα πρέπει να επιδιώκει μια πολιτισμένη κοινωνία.
Κάποιοι ασφαλώς θα ήθελαν τον πρώτο τρόπο, για άλλους λόγους, μερικοί στηριζόμενοι κιόλας στην "αγανάκτηση" των πολιτών!!!