31 Ιανουαρίου, 2011

Τα παιδιά μιας ανύπαρκτης σήμανσης

Διαβάζω ότι ο κ. Τσουμάνης, υπεύθυνος του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών, δήλωσε πως θα επανεξεταστούν τα κριτήρια των δικαιούχων, ώστε το φαγητό να πηγαίνει σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Ο επαναπροσδιορισμός, ακόμη και στην κοινωνική πολιτική σε τομείς που νοσούν πρέπει να γίνεται με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια και κατά τη γνώμη μου πρέπει να το απαιτούν πρώτα οι ίδιες οι ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες που τους αφορούν και άμεσα.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο ένα μέτρο που νομίζω ότι καλό θα ήταν να επανεξεταστεί, είναι αυτό των χώρων στάθμευσης των ΑΜΕΑ, τόσο σε επίπεδο δικαιούχων, όσο και σε επίπεδο σήμανσης.
Έχει πέσει στην αντίληψή μου, ότι στην οδό Δεξαμενής, ο αριθμός στάθμευσης του αναπηρικού αυτοκινήτου δεν υπάρχει στην πινακίδα με αποτέλεσμα να παρκάρει όποιος προλάβει από τη γειτονιά. Υπάρχει ένα είδος σιωπηρής συμφωνίας.


Κάποιος άλλος στη Σπ. Λάμπρου αποφάσισε να βάλει στον κορμό του δέντρου έξω από το σπίτι του ένα αναπηρικό σήμα με τον αριθμό του αυτοκινήτου του.
Μόνο το δικό του αυτοκίνητο δεν είναι παρκαρισμένο!


Άλλος δικαιούχος βάζει την πινακίδα πάνω στον τοίχο του σπιτιού του!


Αλλά εκεί που ξετυλίγεται όλο το μεγαλείο της κοινωνικής πολιτικής που ασκείται στην πόλη μας, σε ότι αφορά το παρκινγκ των ΑμεΑ, είναι έξω από το ειδικό σχολείο στην Πλατεία Ομήρου. Δεν περίσσεψε ούτε μία πινακίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης απαγόρευσης παρκινγκ για να βάλουν στο χώρο που εκπαιδεύονται καθημερινά παιδιά με ειδικές ανάγκες.



Και καλά μπορεί οι πινακίδες που σε άλλους δρόμους γέμισαν την πόλη μας να μην έφτασαν.

Δεν περίσσεψε ούτε καν λίγο χρώμα να βάψουν την άσφαλτο έξω από το σχολείο;


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που δεν οριοθετήθηκε "καιάδας" ακόμη με τόσους γκρεμούς που έχουμε κοντά στην πόλη!!!

Ororra είπε...

Δεν οριοθετήθηκε γιατί έχουν φροντίσει όλοι τους χρόνια τώρα, από κεντρική εξουσία μέχρι τοπική αυτοδιοίκηση, να υπάρχει μέσα σε κάθε πόλη.

Ανώνυμος είπε...

Καλά οι ευθύνες όλων μας σε αυτό δεν μπορούν να επιμεριστούν στην πολιτεία και να θέλουμε.

Το μείζον δεν είναι πως δεν έχει χρώμα ο δρόμος στο σημείο που η στάθμευση που είναι για τους αναπήρους. Το μείζον, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι η συμπεριφορά όλων μας, με το παράνομο παρκάρισμα στα σημεία των πεζοδρομίων που είναι χαμηλωμένα, με το παρκάρισμα στις διαβάσεις, με την αγνόηση βασικών κανόνων οδικής συμπεριφοράς (π.χ. αγνόηση πεζών στις διαβάσεις) και πολλά άλλα τόσα.

Θα πει κάποιος πως είναι ευθύνη της πολιτείας και πολλά τέτοια. Θα διαφωνήσω κάθετα, είναι ευθύνη και ανθρωπισμός πρωτίστως δικός μας και έπειτα ευθύνη της πολιτείας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ απο τη στιγμή που δεν διακρίνεται ανθρωπισμός και ατομική ευθύνη που είναι ο μηχανισμός της πολιτείας? Εκτός απο τα αυτοκίνητα που τα παρκάρουν παντού υπάρχουν εκατοντάδες αντικείμενα πάνω στα πεζοδρόμια. Μηχανάκια καθε μεγέθους,τελάρα με εμπορεύματα των καταστημάων, τραπέζια και ζαρντινιέρες καφετεριών, κολόνες σήμανσης του ίδιου του δήμου αλλες εδώ κι άλλες εκεί, άλλες βάσεις με τα καλάθια του δήμου που θα μπορούσαν να αναρτηθούν στις προηγούμενες, διαφημιστικές ταμπέλες παντού και αλλα πολλά που ταχετε σίγουρα δεί. Πόσα πρόστιμα έπεσαν? Προφανώς ελάχιστα που σβήστηκαν. Αλλιώς θα τα είχαν απομακρύνει.