28 Ιανουαρίου, 2012

Τραινοποδηλασία στο Αγρίνιο



Το ΕΜΠ είχε εκπονήσει μελέτη, που παρουσίασε στις αρχές του χρόνου, για την αξιοποίηση των παλαιών γραμμών του Πλαταμώνα και τις μετρικής γραμμής του άξονα της Πελοποννήσου, με αξιοποίηση των παλαιών σταθμών σε πολιτιστικά κέντρα ή παραδοσιακά καφενεία.


Παράλληλα εταιρεία ποδηλάτων της Αχαΐας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών σχεδίασε μια πατέντα που δίνει τη δυνατότητα στα ποδήλατα να κινούνται πάνω στις σιδηροδρομικές ράγες, όπου στις ρόδες τοποθετούνται βοηθητικές ρόδες που κουμπώνουν πάνω στις γραμμές και επιτρέπουν την ισορροπία και την κίνηση του ποδηλάτη.

Αξιοποίησαν λοιπόν την ιδέα οι Φίλοι Σιδηροδρόμου Βορειοδυτικής Ελλάδος στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό του Αγγελοκάστρου. Οι φίλοι επιστράτευσαν την επινοητικότητα τους και έφτιαξαν ένα μικρό αυτοσχέδιο βενζινοκίνητο βαγόνι 4 το πολύ ατόμων και δυάδες ποδηλάτων με ρόδες ειδικά διαμορφωμένες ώστε να οδηγούν πάνω σε ράγες.

Νέοι δρόμοι στην αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών ανοίγουν με τα τρενοποδήλατα, μέσα από τις μαγευτικές διαδρομές που ακολουθούσε ο σθδηρόδρομος. Θα πρέπει ωστόσο να αναφέρουμε ότι οι φίλοι του σιδηροδρόμου καθάρισαν τις σιδηροδρομικές ράγες προκειμένου τα οχήματα αυτά να εφαρμόζουν πάνω σε αυτές και να μπορούν να κινούνται.
Ecocity

Δεν υπάρχουν σχόλια: