24 Φεβρουαρίου, 2010

Ο Εξω-στρακισμός



«Θέλω να ξέρετε εσείς και να ξέρουν και αυτοί ότι οποιαδήποτε διαδικασία θα θέλει να προκαταλαμβάνει, σε επίπεδο προσώπων ή σε επίπεδο παράταξης, το Κίνημα, θα εξοστρακιστεί».
 Τάδε έφη μεσιέ Μίχας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στοχοποιώντας φυσικά την κίνηση "Συνεργασία για την αλλαγή".

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, τους μάλωσε, τους έκανε ντα. Απείλησε τα στελέχη του με τιμωρία στη γωνία γιατί δεν ήταν καλά παιδιά και προσπάθησαν να εναντιωθούν στις βουλές των μεγάλων. Τόλμησαν να μην τους ρωτήσουν πριν πάρουν αποφάσεις. Ατίθασα νιάτα μεσιέ Μίχα μου τι περιμένεις; Άλλαξαν οι εποχές!
Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο δύσκολο να τα βάλεις με παιδιά.
Ξέρεις κατά βάθος ότι στο τέλος αυτό που θέλουν να κάνουν θα βρούνε τον τρόπο και θα το καταφέρουν ανεξάρτητα από τις "παρενέργειες".
Ξέρεις επίσηςκατά βάθος πολύ καλά ότι για να καταφέρεις να τα ελέγξεις κατά κάποιο τρόπο, δεν πρέπει να τα απειλείς και να τα τιμωρείς, αλλά να προσπαθείς να τα ακούσεις, να είσαι φίλος μαζί τους, να συζητάς χωρίς το ύφος του ξερόλα, να αισθάνονται ότι τα αποδέχεσαι, τα ενισχύεις και τα επικροτείς. Μόνο τότε μπορείς να περάσεις και κάτι από τα δικά σου θέλω. Σε καμία, μα καμία άλλη περίπτωση. Και θα τα έχεις χάσει κι αυτά θα κάνουν το δικό τους.
Η αλήθεια είναι ότι τα μαλωμένα "παιδιά" της "Συνεργασίας" για πρώτη ίσως φορά δεν αξίζουν τέτοιου είδους συμπεριφορά.
Η αταξία που έκαναν δεν ήταν δα τόοοοσο μεγάλη που να απειλούνται με "εξοστρακισμό".
Προσπάθησαν σκληρά για να καταφέρουν να φτιάξουν μια ομάδα, έχουν κοινό στόχο, συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις, εργάστηκαν να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα, ξεπέρασαν ίσως κάποια κατεστημένα.
Ας μην τα μηδενίζουμε όλα είτε επικροτούμε, είτε όχι την κίνησή τους.
Στο κάτω κάτω μεσιέ Μίχας εσείς δεν επιλέξατε αυτούς, τους δικούς σας ντε, να κατέβουν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές; Θυμώσατε που αυτή τη φορά δεν σας ρώτησαν; Κάντε υπομονή δεν ήρθε ακόμη ο Νοέμβριος. Θα σας ρωτήσουν μέχρι τότε καλέ. Απλά κάποιες σκέψεις τους δημοσιοποιούν τα παιδιά και μάλιστα τις θέτουν και σε διαβούλευση.

Μη θυμώνετε. Κατά βάθος είναι καλά παιδιά και με "αρχές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: