19 Μαΐου, 2010

Κουίζ για το Δασαρχείο

Αν κάποιος βρεθεί στο χώρο του αστικού δάσους Ιωαννίνων και περπατάει ή τρέχει ανέμελα στο μεγάλο μονοπάτι-εθνική οδό, θα συναντήσει σε κάποιο σημείο μπάζα και σιδεριές που με φυσικό τρόπο απαγορεύουν την είσοδο σε εργοτάξιο, χωρίς άλλη ένδειξη.

Αν κοιτάξει κανείς πίσω από τα οδοφράγματα, θα αντικρύσει έκπληκτος ένα μεγάλο πρόσφατα ανοιγμένο δρόμο σαν τη λεωφόρο Γεννηματά, απλά ακόμη χωμάτινη!


Συνεχίζοντας τη βόλτα του δέκα μέτρα παραπέρα, θα συναντήσει ένα δεύτερο δρόμο, την Κενάν Μεσαρέ που τέμνει τη Γεννηματά, χωμάτινος ακόμη κι αυτός.


Που οδηγεί αυτός ο δρόμος; Το κουίζ απευθύνεται αποκλειστικά στους υπεύθυνους του Δασαρχείου Ιωαννίνων, καθώς και στην Περιφερειάρχη στην οποία και υπάγεται το Δασαρχείο και η Δ/νση Δασών.

Και για να μην αφήνουμε τους υπόλοιπους σε αγωνία, αν κοιτάξετε προσεκτικά στο βάθος θα δείτε να χτίζεται ένα καινούριο σπιτάκι.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ

  1. Γιατί ο κύριος που καθόλου δεν αμφισβητώ τη νομιμότητα της αδείας του περνά τα μηχανήματά του για να χτίσει το σπίτι του μέσα από το δάσος;

  2. Για να χτίσει κανείς και να του δοθεί άδεια, δεν πρέπει να έχει πρόσβαση σε δρόμο;

  3. Ποιος του έδωσε άδεια πρόσβασης από δασικό δρόμο και κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο ή προβλέπεται;

  4. Για τα δέντρα που κόπηκαν και εξαφανίστηκαν άμεσα και αθόρυβα, είχαν άδεια από το Δασαρχείο;

  5. Στο μέλλον η πρόσβαση αυτών των ανθρώπων στο σπίτι τους θα γίνεται μέσα από το δάσος και τις ανοιχτές πλέον λεωφόρους;

  6. Θα αποκαταστήσουν οι υπεύθυνοι τις λακκούβες που δημιουργήθηκαν στο δρόμο από τη  διέλευση βαρέων οχημάτων;
Αναμένουμε απαντήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: