17 Ιουνίου, 2011

Let's play



Ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές γελοιότητας, ανωριμότητας, εγωκεντρικότητας, ατομικισμού, σιχασιάς, παλιμπαιδισμού, καιροσκοπισμού, τυχοδιωκτισμού και ξεφτίλας.


Μεσσίες τέλος. Το πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή παίζει πόκερ. Δυστυχώς το τραπέζι αποτελείται μόνο από ερασιτέχνες χαρτοπαίχτες, κάτι άσχετους μπλοφατζήδες, κάτι ανώριμα κακομαθημένα παιδάκια που κάνουν την πλάκα τους.

Αυτά τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα, Γιωργάκης κι Αντωνάκης πάντα είχαν ότι ήθελαν, δε χρειάστηκε να δουλέψουν ούτε μια μέρα στη ζωή τους, δε χρειάστηκε να κοπιάσουν για το παραμικρό, να μοχθήσουν για το ελάχιστο. Φρόντισαν τα πάντα οι προηγούμενοι γι’ αυτούς. Τυχερά τα κακομαθημένα από κούνια, προδιαγεγραμμένη από την πρώτη μέρα η πορεία και η εξέλιξή τους.
Τώρα ήρθε η ώρα μετά από τόσα χρόνια να βγάλουν τα κόμπλεξ και τα απωθημένα τους.

Ο ένας προσπαθεί να αποδείξει ότι τελικά δεν είναι βλάκας κι ανίκανος κι ο άλλος ότι δεν είναι επικίνδυνος και καταστροφικός για την πατρίδα του.

Η «επανίδρυση» του κράτους (που απέτυχε να κάνει το προηγούμενο τυχερό) δε θα γίνει με την «επαναδιαπραγμάτευση» αλλά μετά από την πλήρη κατάρρευση και ισοπέδωσή του, γιατί πολύ απλά επιλέξαμε να πάμε κρουαζιέρα με ένα πλοίο που έχει για πλοίαρχο, αντιπλοίαρχο αλλά και μέλη πληρώματος ανώριμα, άσχετα και κακομαθημένα παιδάκια που κάνουν την πλάκα τους και βγάζουν την ανισορροπία, τις κόντρες και τα κόμπλεξ τους.

Είμαστε άξιοι των επιλογών μας. Ας προσέχαμε.

Καλό μας ταξίδι και βοήθειά μας.

1 σχόλιο:

ΖανΖακΡουσό(πουλος) είπε...

το πρόβλημα δεν είναι της καταγωγής αλλά της ικανότητας του ανθρώπου. Βλέπεις τα λαϊκά παιδιά σε αυτή την χώρα κάτι Ρουσσόπουλοι (το παιδί του ταχυδρόμου, να μην ξεχνιόμαστε...) παιανίζουν την ταπεινή καταγωγή τους από πάνω και από κάτω πουλάνε Βατοπέδια...
Και εδώ που τα λέμε το μεγαλύτερο πλιάτσικο σε αυτή την χώρα έχει γίνει από τους "ταπεινούς" και όχι από τα πολιτικά τζάκια