20 Σεπτεμβρίου, 2011

Νέος Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Τώρα που εφαρμόστηκε πλέον το «νέο σχολείο» πρέπει να καταργήσουμε και τα παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα, τα οποία εκ των υστέρων αποδείχτηκαν ξεπερασμένα και συντεχνιακά και να προχωρήσουμε μπρος ολοταχώς για τη «νέα κοινωνία».Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί στο «νέο σχολείο» μόνο μέσα από το σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό, όπως ακριβώς γινόταν μέχρι και σήμερα και που θα γίνεται φυσικά είτε με DVD είτε με το πλέον σύγχρονο και in μέσο, γνωστό ως τηλεδιάσκεψη.Για εσάς παιδιά της Γ’ Λυκείου, που τσάμπα κοπιάσατε και ξενυχτήσατε όλα αυτά τα χρόνια πάνω από ένα βιβλίο, ότι ξέρατε ξεχάστε το. Έχουμε να σας προτείνουμε ένα επάγγελμα πολύ τρέντι. Θα φορεθεί απίστευτα στο μέλλον:

«ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ Ή ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ»

 Σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Για όσους δε γνωρίζεται οι δημόσιοι υπάλληλοι που δε θα οδηγηθούν σε «Αγρανάπαυση-Εργασιακή εφεδρεία», κάθε τρία χρόνια θα υποβάλλονται σε τεστ αξιολόγησης προκειμένου να λαμβάνουν βαθμό αλλά και να κατατάσσονται σε συγκεκριμένο μισθολογικό κλιμάκιο.

Φανταστείτε τώρα αγαπημένα μου παιδιά, πόσες χιλιάδες υπάλληλοι είναι και που

1 βαθμός=2 βαθμολογικά κλιμάκια, 6 οι βαθμοί 11 βαθμολογικά κλιμάκια με εξαίρεση το 1ο.

Κάποιοι σίγουρα θα μένουν μετεξεταστέοι, άρα δύο φορές στον ίδιο βαθμό, άσε που δε θα τη συμφέρει την εκάστοτε κυβέρνηση να παίρνουν οι υπάλληλοι κλιμάκια γιατί αυτό μάνι-μάνι σημαίνει ότι θα παίρνουν μεγαλύτερο μισθό. Άρα αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα βάζουν παλούκια θέματα στα τέστ γιατί πρέπει επίσης να συνυπολογίσουμε ότι ο «Υπάλληλος του Κράτους» θα πρέπει και να δουλέψει, αν όλα παν καλά και ζήσει, μέχρι τα εξήντα εφτά.
Σιγά και μη τους περνάνε στα τεστ γρήγορα και μάλιστα χωρίς φροντιστήριο...
Παιδιά μου σκεφτείτε το σοβαρά. Σας εγγυώμαι μεγάλη κονόμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: