04 Μαρτίου, 2012

Η μεταμέλεια της Άννας




«Σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!» ανέφερε η Α. Διαμαντοπούλου σε σύντομο χαιρετισμό της στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και ιδιαίτερα της Άννας και του Φίλιου.


Φοβάται η Άννα και τα μαζεύει, πλησιάζει η 25η Μαρτίου και πρέπει να εξομαλύνει με κάποιο τρόπο την κατάσταση. Ξέρει πολύ καλά ότι οι μαθητικοί σύλλογοι συσπειρώνονται.

Οι «επίσημοι» όλης της επικράτειας ψάχνουν εναγωνίως να βρούνε τρόπους αντιμετώπισης των αντιδράσεων. Ο Αβραμόπουλος, κολλητός της πόλης μας, ήδη προσανατολίζεται στην κατάργηση των παρελάσεων, με πρόφαση την οικονομική κρίση!


Εγώ όμως έχω τη λύση και πιστεύω ότι είναι η μοναδική διέξοδος για κάθε πατριωτική επέτειο. Να πραγματοποιούνται οι παρελάσεις σε όλες τις πόλεις σε γήπεδα ποδοσφαίρου. Είναι το ιδανικό μέρος που μπορούν οι πολίτες όλων των ηλικιών και φύλων, φυσικά, αβίαστα, ανενόχλητα και νομιμότατα, να μουντζώνουν και να βρίζουν ότι υπάρχει και δεν υπάρχει, χωρίς κανένας να εκφράζει καμία απολύτως δυσαρέσκεια.


Αυτού του τύπου η παρέλαση έχει κι άλλο ένα πλεονέκτημα. Είναι ο μοναδικός χώρος που συγχρωτίζονται και συνυπάρχουν αρμονικά αιρετοί και απλοί πολίτες εκφράζοντας ακριβώς την ίδια συμπεριφορά.
                                   

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά απο τόσα χρόνια απόλυτης κομματοκρατίας καί άκρατης υπεροψίας εκ μέρους των εκπροσώπων της εξουσίας ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν ότι πέρασε ο καιρός που οι υπήκοοι τους χειροκροτούσαν. Βρε άντε ...κρύψου απο δω!!!

Ανώνυμος είπε...

Απο δω και στο εξής θα λεμε βρε άντε μη σε μουτζωσω!!